fbpx

Solveig og Kosan klinker til og tar fagbrev ved siden av jobb

Solveig Kjernsvik(39) og Kosan Sohad (29) har begge årevis med erfaring fra salg. Begge avbrøt utdannelsen for mange år siden. Nå er de supermotivert for å ta fagbrev på kveldstid sammen med kolleger.

Skrevet av Ivar Brynildsen. Se originalartikkelen her: https://www.f-b.no/solveig-og-kosan-klinker-til-og-tar-fagbrev-ved-siden-av-jobb/s/5-59-2906915

Solveig og Kosan er to av i alt 18 medarbeidere hos Amedia SMB på Lisleby som har sagt de ønsker å bruke en kveld i uka på undervisning. Målet er å få fagbrev i Salgsfaget.

–Jeg har jobbet her i syv år, og med salg i 15 år til sammen. Tar jeg med alle butikkjobbene mine blir det enda mer, sier Solveig. Hun har ikke gått på skole siden hun gikk ut av videregående med grunnkurs i helse og sosialfag. At hun skulle ta videreutdannelse var ingen selvfølge. Men så kom dette tilbudet fra arbeidsgiveren i samarbeid med AOF Østfold. Og da var hun ikke i tvil.

Fellesskap

– Det at vi får utdannelse her på jobben, sammen med kolleger, og at vi får formell kompetanse på det vi faktisk driver med til daglig, det betyr masse, sier Solveig.

– Jeg ser frem til å lære noe nytt, og ikke minst til å buke kunnskapen i jobben. Det at vi blir så mange som kan utvikle oss sammen fra dag til dag, uke til uke, det tror jeg blir veldig inspirerende, sier kvinnen som sier hun elsker jobben og oppgavene og kollegene. Å måtte lese teori etter hektiske dager tror hun kan bli krevende, men først og fremst spennende.

–Også blir det flott å få papirer på hva jeg kan, sier hun.

– Investerer i oss

Kosan Sohad er enig med kollegaen. Han har jobbet med annonsesalg for Amedia i fem år, etter en avbrutt utdannelse i Business Management. Nå er han topp motivert for å studere sammen med kolleger.

–Det blir helt spesielt å studere samme fag som vi jobber med, sammen med folk jeg jobber med. Vi kan utvikle oss i samme retning samtidig, og diskutere ekte faglige spørsmål i hverdagen. Dette blir moro. Jeg opplever dette som at arbeidsgiver investerer i oss som jobber her. Og det er veldig positivt, sier Kosan.

Ikke for alle

Jan-Erik Kristiansen fra AOF (fra venstre), Janne Solberg og Knut Hoff Johannessen, daglig leder i Amedia SMB synes det skal bli spennende å se utviklingen når 18 Amedia-ansatte setter seg på skolebenken. Foto: Ivar Brynildsen

Knut Hoff Johannessen, daglig leder i Amedia SMB, mener bedriften har alt å vinne på å tilby undervisning og muligheten til å ta fagbrev i salgsfaget.

– Jeg var ikke klar over denne muligheten. Det var en tilfeldig samtale med Christian Skyum i AOF som fikk ballen til å rulle. Han fortalte hvordan AOF tilbyr fagbrev i en rekke bedrifter i Østfold, innenfor en lang rekke bransjer. Og at de også har et tilbud til selgere. At studiene finansieres av Viken fylkeskommune gjorde jo det hele bare enda mer forlokkende, sier Johannessen.

– Jeg opplever at de ansatte ser dette som en investering i dem. At hele 18 medarbeidere har meldt seg, sier noe om interessen. Vi er 60 ansatte her, men ikke alle kvalifiserer til dette tilbudet. AOF og Viken krever at du har 7000 timers erfaring fra salg, før du kan melde deg opp til eksamen. Det er altså de mest erfarne som nå får muligheten til å øke sin kompetanse. og ikke minst få et papir som dokumenterer deres kunnskap, sier han.

Knut Hoff Johannessen, daglig leder i Amedia SMB(til venstre) sammen med Janne Solberg og Jan-Erik Kristiansen fra AOF i lokalene der studentene jobber på dagtid. Undervisningen skal finne sted i etasjen under. Foto: Ivar Brynildsen

Vinn vinn vinn

Johannessen er overbevist om at studiene ikke bare vil komme den enkelte ansatte til gode.

– Vi er til de grader avhengig av god kompetanse blant våre ansatte. At så mange skal studere faget de praktiserer her, vil bidra til at vi alle blir klokere og flinkere, og får et bedre vokabular for alt vi gjør, sier Johannessen.

Unikt prosjekt

Jan-Erik Kristiansen og Janne Solberg fra AOF forteller at de stadig starter nye bedriftsinterne studier rundt om i Østfold. Men det er helt spesielt at en så stor salgsorganisasjon kaster seg på, og at de ligger an til å få en så stor klasse innen salg.

– Vi har kontakt med veldig gode lærerkrefter innen en rekke fag, også salg. Og er overbevist om at studentene skal oppleve studiet som interessant og spennende. At alle har lang erfaring fra salg betyr ikke at de er utlært. Tvert imot er det en forutsetning her, fordi studiet altså er rettet inn mot folk som allerede kan mye, avslutter Kristiansen.

Solveig Kjernsvik(39) og Kosan Sohad (29) tenker begge det er lurt å investere i egen kompetanse. Og at både de selv, kollegene, bedriften og kundene vil nyte godt av økt kunnskap. Foto: Ivar Brynildsen

Ta fagbrev

Ønsker du eller noen i din bedrift å ta fagbrev? Les mer om alle våre tilbud innen teorien til fagbrev her. Finner du ikke ditt fag kan du fylle ut kontaktskjemaet under så tar vi kontakt med deg.

Kontaktskjema

Personvernerklæring(Påkrevd)
Vi er avhengig av ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Du kan trekke tilbake alle samtykker når du selv måtte ønske. Se personvernerklæringen vår for mer informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *