Lars-Erik Hermansen fagansvarlig innen ledelse

Mossingen Lars-Erik beskriver seg selv som «en potet» i AOF Østfolds organisasjon, hvor han fungerer som fagansvarlig og kompetanserådgiver, i tillegg til at han underviser i logistikk på fagbrevnivå og utøvende ledelse i praksis (ULP) på fagskolenivå. Nettopp å kunne kombinere det administrative med undervisning, er noe han trives godt med.  

Underviser i logistikkfaget og utøvende ledelse i praksis

At han skulle bli lærer i voksen alder, var nok ikke det som hans tanker nærmest da han skulle velge yrkesretning. Etter tre år på Malakoff videregående skole, fortsatte han utdannelsen i Storbritannia. Først to år med økonomistudier ved handelshøyskolen The University of Stirling i Skottland. Deretter ble det en mastergrad i International Business Administration ved University of Northumbria i Newcastle, før han gjennomførte en Master of Science-grad (Msc) innen europeisk logistikk, transport og distribusjon ved University of Westminster i London.  

I 2006 vendte han nesen hjem til Østfold igjen, som utdannet siviløkonom. Her fikk han jobb som purchaser hos Fresenius Kabi i Halden, hvor han ble i nær fem år. Fra juli 2011 til august 2022 jobbet han som logistikksjef henholdsvis for Gyproc Norge i Fredrikstad, Imento Norge i Moss, Alna Margarinfabrikk i Oslo og Scandinavian Explorer i Moss.  

Hans første kontakt med AOF Østfold, var i januar 2018.  

– Jeg ble oppring av kompetanserådgiver i forkant av logistikkundervisning. Han fortalte at de hadde behov for en lærer i logistikkfaget, og lurte på om jeg ville stikke innom for å ta en prat. Det svarte jeg ja til, og det gikk ikke mange dagene innen jeg underviste på et kveldskurs ulike steder i Østfold. 

Han innrømmer gjerne at overgangen var stor, og at egen lærekurve var bratt.  

– Jeg måtte bare hoppe i det, men følte raskt at dette var noe jeg kunne trives med. Jeg kommer fra en lærerfamilie, så jeg har det nok arvet litt av egenskapene som skal til.  

At han ikke har formell pedagogisk utdannelse, tar han igjen i form av bred yrkeserfaring.  

– Det gjør det mulig for meg å sette meg inn i de bransjene elevene representerer og bruke relevante eksempler fra deres arbeidshverdag. Som igjen bidrar til at undervisningen blir lett forståelig for deltagerne. Det er nok min største styrke som lærer.   

Mange av deltagerne har dårlige minner fra den offentlige skolegangen, og kvier seg til å sette seg på skolebenken igjen. Det trigger Lars-Erik ytterligere som lærer.   

– Flere har ristet på hodet ved oppstart og uttalt at de ikke har sjanse til å komme seg gjennom kurset. Da er det utrolig tilfredsstillende når de samme deltagerne går ut av kurset med stor mestringsfølelse og ivrer etter å kunne lære enda mer!  

I lange perioder underviste Lars Erik fire dager/kvelder i uka, både ute på arbeidsplasser og i AOF Østfolds klasserom. Da han fikk tilbud om full jobb som fagansvarlig i 2022, var han aldri i tvil om beslutningen.  

– Nei, da følte jeg tiden var moden til å komme meg videre. Men jeg trives fortsatt i klasserommet, understreker han.  

– Hvor viktig er det med kompetansepåfyll i industrien?  

– Det er utrolig viktig for alle bedrifter, ikke minst i en tid hvor økt digitalisering krever kontinuerlig oppdatering og omstilling for å kunne henge med i utviklingen. Om de ikke er i forkant av den utviklingen, vil de miste fotfestet i det markedet man opererer i. Også de ansatte står mye sterkere ved å tilegne seg formell kompetanse. Det er flott å se den stoltheten elvene viser når de får beviset for gjennomført og bestått kurs.  

– Hva gir deg selv mest i lærerrollen?  

– Det er å få bidra til at kursdeltagerne drar herfra med økt selvtillit og med forståelse av at de er en ressurs, og kan bidra på en enda bedre måte i jobben.  


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *