fbpx

Fordelene med å ta fagbrev er mange

Enten du er 25 år eller 50 år, om du har jobbet 5 år eller 20 år, er fordelene med fagbrev mange. Det er mange som er i full jobb, og har vært det lenge, uten å fullføre videregående opplæring. Kanskje du tenker at fagbrev er unødvendig, eller kanskje du grøsser bare ved tanken på å gå tilbake til skolebenken. Eller har tiden bare «løpt» ifra deg, selv om du egentlig kunne tenke deg å få dokumentert kunnskapen din. Uansett, her er 5 gode grunner for å ta fagbrev!

Du fyller kunnskapshull du ikke visste du hadde

Når du har vært lenge i jobb, er det lett å tenke at du har den kunnskapen du trenger. Likevel får vi ofte tilbakemelding fra deltakere som har tatt teoriforberedende utdanning hos oss, om at det var en liten oppvekker. Oppdatering av lover, forskrifter og smarte teknikker er blant gevinstene du får etter at du har tatt fagbrevet.

Du kan få høyere lønn

Fagbrevet har to funksjoner når det kommer til lønnsforhandlinger. For det første er det blant de beste argumentene for at du fortjener høyere lønn hvis du skal inn i lønnssamtale. For det andre stiller fagbrevet faktisk visse krav om lønnstrinn. En fagarbeider skal tjene mer enn en ufaglært arbeider. Noe av dette kan utjevnes ved ansiennitet, men særlig om du fremdeles er relativt ung, vil fagbrevet som regel føre til høyere tall på lønnsslippen.

Du øker sjansene for avansement

Til tross for at du har jobbet lenge hos samme arbeidsgiver føler du kanskje at su står litt i stampe? Med fagbrev stiller du sterkere til å søke på høyere stillinger internt, eller bli tildelt større og mer utfordrende arbeidsoppgaver.

Du stiller sterkere i jobbmarkedet

Ønsker du å bytte jobb? Det er mange om beinet når stillinger utlyses. Veldig ofte vil fagbrevet være utslagsgivende for en arbeidsgiver som skal velge mellom flere kandidater. Arbeidserfaring er selvsagt viktig, men de fleste opplever trygghet i å kunne vise til et offentlig fagbrev, som er et kvalitetsstempel på din fagkunnskap.

Du blir mer attraktiv for arbeidsgivere

Med økt kompetanse vil du jobbe mer effektivt og selvstendig, gjøre færre feil og ha større endringsevne som er med på å gjøre bedriften i stand til å tilpasse seg et stadig skiftende krav for å henge med i konkurransen og anbudene.

Fagbrevet er en vinn – vinn situasjon for deg og arbeidsgiver!

Teorien til fagbrev kurs

Vi tilbyr teorien til fagbrev kurs i: Fredrikstad, Sarpsborg, Moss, Mysen og Halden!

Se fagbrev / teori til fagprøven kurs >