Renholdsoperatørfaget
Har du lang erfaring (4+ år) fra renhold i næringsbygg i offentlig og privat sektor eller i transportmidler? Da burde du ta fagbrev i renholdsoperatørfaget og styrke din rolle på arbeidsplassen.
Har du lang erfaring (4+ år) fra renhold i næringsbygg i offentlig og privat sektor eller i transportmidler? Da burde du ta fagbrev i renholdsoperatørfaget og styrke din rolle på arbeidsplassen.
Renholdsoperatørfaget handler om rengjøring av bygg, anlegg, installasjoner og transportmidler. Fagkurset skal gjøre deltakerne i stand til å forvalte, drifte og vedlikeholde serviceleveranser knyttet til renhold. Det omfatter sikring av både det indre og ytre miljøet gjennom valg og bruk av rengjøringsmaskiner, utstyr, metoder og kjemikalier på en bærekraftig måte. På kurset lærer du mer om å ivaretar hygieniske og estetiske krav til bygg, anlegg og transportmidler.
Fagkurset skal også gi kunnskap om arbeidsgivers og arbeidstakers rettigheter og plikter samt om trepartssamarbeidet, der arbeidsgiver, arbeidstaker og myndigheter jobber sammen for et bedre arbeidsliv. Forståelse av verdien av kulturelt mangfold i bygg- og anleggsbransjen styrkes gjennom dialog og refleksjon over krav og forventninger til et likeverdig og inkluderende yrkesfellesskap.
Ansatte med fagbrev styrker bedriftens mulighet til å vinne anbud. At bedriften vinner anbudskonkurranser og får inn jobber er igjen viktig for å sikre arbeidsplasser. Med fagbrev vil du være en viktig bidragsyter inn i dette arbeidet.
Ettersom du allerede har lang erfaring i ditt fagområde, vil mye av undervisningen være kjent for deg. Samtidig vil du få bedre innsikt og forståelse for fagterminologien i ditt fag.
Denne utdanningen i renholdsoperatørfaget skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har tre kjerneelementer:
Du melder deg selv opp til den teoretiske prøven via internett på Privatist. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.
Du kan melde deg opp elektronisk på hjemmesiden til din fylkeskommune når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis.
Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.
Har du tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb», må du avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på VG3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje.
NB! Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!
En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.
For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:
Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!
Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg. Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.
Kursid: 600040
Kurssted
Digitalt klasserom på nett.
Undervisningen skjer i sanntid.
Tidsrom
25.02.2025 – 25.11.2025
Kl. 17:00 – 21:00
Pris
23.900,-
Kontakt
Jan-Erik Kristiansen
jan-erik.kristiansen@aofostfold.no
69 13 04 10 / 975 19 345