Fagdagen 27.10.2022

AOF Østfold tilbyr et åpent fagseminar for fagskolestudenter, politikere, og ansatte innen helse- og oppvekstsektoren med fokus på mangfold, rehabilitering, integrering, omsorg og forebyggende arbeid. Meld deg på, konferansen er gratis!

STED:  Litteraturhuset i Fredrikstad, Storgata 11

Påmelding Les mer

Påmeldingsfrist er 25.10.2022

Det er begrensede plasser, så prinsippet først til mølla gjelder. For ønske om gruppepåmelding, ta kontakt med vår konferansevert: giedre.skersiene@aof.no

Last ned programmet her!

Årets tema er utenforskap som følge av vold, traumer og ulike former for overgrep

Dette året inviterer vi dere med på en reise fra et pårørendeperspektiv, til den enkeltes opplevde sannhet for situasjonen en er havnet i, til hvordan det offentliges tverrfaglighet kan bidra til utvikling i møte med den enkelte, og hvordan lederens eller organisasjonen en tilhører kan møte en.

Alt i alt er essensen av årets innledende foredrag om hvordan den enkelte og medspillere rundt en kan bidra til innenforskap fremfor utenforskap!

Det som er utrolig hyggelig i år, er at vi også kan presentere en konkret hendelse og reise gjennom det overbyggende prosjektet «Fortell/ingen om meg» hvor man etter lunsj vil få ta del i Tysfjordsaken, og den etterfølgende førpremiere på dokumentarfilmen «Mihá – Jeg puster og hjertet slår».

Som en forlengelse av årets fagkonferanse anbefaler vi kveldsarrangementet på Båthusteateret i Fredrikstad – «Musikken møter livet«, her vil du oppleve kunst, musikk, samtaler og en varme og en følelse av håp fra prosjektet «Fortell/ingen om meg«.

Program for Fagdagen 2022:

 • 09:00 – 09:30 Registrering, Kaffe og mingling
 • 09:30 – 09:45 Velkommen til fagkonferansen 2022
  Christian Skyum, Daglig leder og Rektor ved AOF Østfold
 • 09:45 – 10:15 Tema: Utenforskap sett fra en pårørendes perspektiv
  Svein Gurvin, leder ved AOF Daghøyskoen og Konsulentbyrået 7K. Mangeårig styreleder i Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse avd. Moss, og leder av brukerutvalget ved Sykehuset Østfold.
 • 10:15 – 10:45 Tema: Den opplevde sannhet? – et perspektiv på den som har blitt utsatt for et overgrep
  Peter Valderhaug, Fagansvarlig i Coaching og relasjonsledelse ved AOF Østfold, er NLP Trainer, og har en MSc innen ledelse og organisasjonspsykologi.

Ca. 15 minutter pause (Kaffe, Te & vann)

 • 11:00 – 11:30 Tema: Tverrfaglighet i møte med den enkelte!
  Rune Kaspersen, tidligere politimann, og spesialmedarbeider i Sarpsborg Politidistrikt og erfaren foredragsforholder innen tverrfaglig samarbeid og forebyggende arbeid.
 • 11:30 – 12:00 Tema: Lederens nærvær i møte med den som er utsatt for overgrep
  Rune Brenna, Kognitiv terapeut og bred erfaring fra individ og lederutvikling innenfor dagens tema.

Lunsj og mingling (Wraps med drikke)

 • 13:00 – 13:15 Kulturinnslag ved Ronja-Katrin Larsen/Stian Soli
 • 13:15 – 14:15 Sofaprat om «Mihá – Jeg puster og hjertet slår»,
  Ledes av Anne Fjellro
  Her møter du Mona som er hovedpersonen i dokumentarfilmen, Stian Soli og Dennis Winther (Idé og konsepteiere av «Fortell/ingen om meg», Endre Bendixen (Juridisk rådgiver i Stine Sofies Stiftelse) og Anne-Britt Harsem forfatter av bøkene «Den mørke hemmeligheten i Tysfjord» (2019) og «Lena fra Tysfjord, en historie om rasisme, svik og forsoning» (2020).
 • 14:15 – 15:30 Introduksjon og førpremiere av dokumentarfilmen «Mihá – Jeg puster og hjertet slår»

Fagdagen avsluttes etter dokumentarfilmen

Har du spørsmål?

Kontaktskjema

Påmelding

Påmeldingsfrist: 25.10.2022 kl. 24:00

Kryss av for tilknytning (Flere kryss mulig)(Påkrevd)
Påmeldingen gjøres personlig, og kan gjentas dersom du ønsker å melde på flere. Ta ellers kontakt med giedre.skersiene@aof.no, dersom du ønsker å melde på en gruppe av deltagere. Viktig at du da også sender oss en oversikt over navn og e-post til deltagerne slik at vi kan sende ut informasjon til disse.
Personvernerklæring(Påkrevd)
Vi er avhengig av ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Du kan trekke tilbake alle samtykker når du selv måtte ønske. Se personvernerklæringen vår for mer informasjon.