fbpx

Lånekassen og andre finansieringsmuligheter

Kan jeg søke om støtte fra Lånekassen?  

Ja, som voksen kan du få lån og stipend fra Lånekassen. Det gjelder også om du jobber samtidig som du studerer. Dersom du jobber samtidig som du studerer, vil ikke dette påvirke hvor mye du får utbetalt, men det kan påvirke hvor mye av lånet som blir gjort om til stipend i etterkant.  

Kan man søke Lånekassen selv om fagskoleutdanningen er gratis?  

Ja

Hvordan søker jeg Lånekassen?  

Gå inn på www.lanekassen.no, velg Fagskoleutdanning og «gå til søknad».

Når kan jeg søke støtte fra Lånekassen?  

Du kan søke om støtte så fort du har fått tilbud om studieplass og har takket ja til denne. 

Kan man få negativt svar på søknaden til Lånekassen?  

Hvis du tidligere har fått støtte til utdanning som ikke er fullført eller bestått, (forsinkelse i utdanningen), kan dette gi avslag på søknaden. Har du forsinkelse på 60 stp eller mer mister du retten til å søke om støtte i Lånekassen. Unntak fra hovedregelen er om du har vært syk, fått barn, eller andre forhold som har vært årsak til forsinkelsen. Dette må i så fall dokumenteres med f.eks. en legeerklæring. Annen årsak til avslag på søknad kan være om man har misligholdt tidligere lån i Lånekassen, og hvor dette kan medføre avslag på din søknad. 

Hvordan er prosessen videre, når man har søkt Lånekassen?  

Lånekassen har ca. 6 ukers behandlingstid. Når søknaden er ferdigbehandlet, får du tilsendt et vedtaksbrev fra Lånekassen. Du må logge deg inn på lanekassen.no for å lese brevet. Vedtaket gir oversikt over hvor mye støtte du har fått innvilget, og begrunnelsen for dette. Skolestedet bekrefter deretter ditt oppmøte i undervisningen. Når ditt oppmøte er registrert tar det normalt et par dager før du har pengene på konto. 

Kan man få utbetalt penger fra Lånekassen før studiet har startet?

Nei, Du vil ikke få utbetalt noe penger fra Lånekassen før utdanningen har startet opp og skolestedet har registrert gyldig fremmøte. Dette gjelder for både høst- og vårsemesteret.  

Hvor lang tid tar det før jeg får utbetalt støtte fra Lånekassen?  

Det er ca. 6 ukers behandlingstid i Lånekassen. Når søknaden er ferdigbehandlet og skolestedet har registrert ditt oppmøte, tar det normalt et par virkedager før du har pengene på din konto. Det forutsetter at du har signert avtalen som du får tilsendt i eget brev. Du signerer med BankID. Du må også ha registrert gyldig kontonummer på «Dine sider». 

Vi anbefaler at du holder deg oppdatert på Lånekassens egne sider. Gå til www.lanekassen for mer informasjon! 

Andre finansieringsmuligheter:

Stipend – er du organisert i et arbeidstakerforbund kan du søke utdanningsstipend til yrkesrettet kompetanseutvikling, slik som fagskoleutdanning. Sjekk ut hva som gjelder der du er organisert. 

Les mer OFTE STILTE SPØRSMÅL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *