fbpx

Hvordan er opptaksprosedyrene?

Vi har rullerende opptak. Dette betyr at du kan søke om plass helt frem til studiestart, forutsatt at det fortsatt er ledige plasser. Vi vurderer søknadene fortløpende. Søkere som oppfyller opptakskravet, blir rangert ut fra tidspunktet søkeren er vurdert kvalifisert. Opptak skjer når vi har nok kvalifiserte søkere til en klasse. Etter første opptak fortsetter vi å gjøre fortløpende opptak frem til studiestart, så langt det er ledige plasser. Det kan derfor være lurt å søke og laste opp rett dokumentasjon så fort som mulig.  

Tilbud om studieplass til kvalifiserte søkere sendes på melding via «Min side». Når det sendes ut melding via «Min side», vil du samtidig få SMS og e-post om at du har mottatt en melding på «Min side». Det er da viktig at du så snart som mulig og innen fristen logger inn på «Min side» og besvarer meldingen ved å takke JA eller NEI til studieplassen. 

Dersom du ikke har dokumentert å kvalifisere til utdanningen, vil vi sende deg en melding via «Min side» og etterspørre dokumentasjonen. Det er da viktig å få lastet opp dokumentasjon på forkunnskaper så fort som mulig. 
Søkere som ikke har dokumentert å være kvalifisert, vil få avslag på søknaden. 

Les mer OFTE STILTE SPØRSMÅL