Studie- og kurstilbud    Studiekompetanse 

Enkeltfagene

For deg som vil ta opp ett eller flere fag eller forbedre en eksisterende karakter skoleåret 24/25

Les mer Mer info - kontakt oss

Når du tar opp fag som privatist hos AOF kan du forbedre karakterer for å få høyere snitt slik at du kan komme inn på ditt drømmestudie. Eller ta fag du ikke hadde på videregående for å fullføre studiekompetansen.

Fagene som inngår i generell studiekompetanse:

Norsk

Norskfaget er delt inn i en skriftlig og en muntlig del. I den skriftlige delen, som dekker både hovedmål og sidemål, lærer du å formulere deg riktig samt øve deg på å skrive stil. Du får også innføring i de ulike oppgavetypene som blir gitt til eksamen, samt opplæring i hvordan en oppgave bør disponeres. I den muntlige delen gjennomgår vi temaene språk- og litteraturhistorie, norrønt og dialektkunnskap.

Norskfaget dekker pensum for 393 læreplanfestede timer.

I norskfaget er det tre eksamener, to skriftlige (hovedmål og sidemål) og en muntlig eksamen. På den skriftlige eksamen vil det være en fagdag og en friskrivingsdag

Pris: 19.900,-

Påmelding norsk Kontaktskjema
Matematikk

I matematikkfaget får du opplæring i grunnleggende regneferdigheter innenfor brøk, potenser og parantesregning, geometri, prosent, indeks, statistikk, sannsynlighetsregning, funksjoner, personlig økonomi samt matematiske modeller. Du vil også få opplæring i det grafiske matematikkprogrammet Geogebra som erstatter grafisk kalkulator og som benyttes på eksamen.

Matematikk 1P/PY og 2P/PY dekker pensum for 224 læreplanfestede timer.

I matematikk er det to eksamener, 1P/PY og 2P/PY.

Pris: 19.900,-

Påmelding matematikk
Naturfag

I naturfag lærer du om kjemiske stoffer og reaksjoner, organisk kjemi, cellebiologi, menneskekroppens oppbygging og funksjon, arv, stråling, miljø, energi og økologi.
Hos oss er laboratorieøvelser en del av faget og inngår i prisen.
Naturfag dekker pensum for 140 læreplanfestede timer. Det er 1 muntlig-praktisk eksamen i naturfag.

Pris: 11.900,- ink. lab.øvelser

Påmelding naturfag
Historie

Historiefaget tar for seg viktige begivenheter i norsk og internasjonal historie fra førhistorisk tid, de første sivilisasjonene, og antikkens Hellas og Roma, middelalder og vikingtid, det kapitalistiske samfunn, renessansen og reformasjon, revolusjonstid og frem til industrialisering og det moderne samfunnet vi er en del av. I tillegg til å lære hva som faktisk skjedde skal man også lære å forstå årsakene til de sentrale historiske hendelser, som for eksempel 1. og 2. verdenskrig.

Historiefaget dekker pensum for 140 læreplanfestede timer. I historiefaget er det en muntlig eksamen.

Pris: 9.900,-

Påmelding historie
Samfunnsfag

Samfunnsfaget gjennomgår temaene samliv, individ og samfunn, det politiske system, arbeids- og næringsliv, kulturforståelse og det internasjonale samfunn.

Samfunnsfaget dekker pensum for 84 læreplanfestede timer. I samfunnsfag er det en muntlig eksamen.

Pris: 5.900,-

Påmelding samfunnsfag
Engelsk

I engelskfaget får du undervisning i muntlig og skriftlig engelsk. Kommunikasjon, gjengivelse og drøfting av litterære tekster, elementære regler innen grammatikk, rettskrivning, setningsoppbygging og teksttyper samt mer dyptgående fremstillinger av den engelskspråklige verden gjennom fakta stoff og skjønnlitteratur.

Undervisningen i engelsk dekker pensum for 140 læreplanfestede timer.

I engelskfaget er det to eksamener, en skriftlig og en muntlig.

Pris: 11.900,

Påmelding engelsk

Andre enkeltfag i studiekompetanse

Sosiologi og sosialantropologi

Sosiologi og sosialantropologi handler om hvordan samfunnet vi lever i styrer våre tanker og handlinger. Det handler om hvordan mønster og prosesser påvirker våre liv. Faget sosiologi og sosialantropologi er samfunnsfag som skal hjelpe deg til å forstå mer av samfunnet rundt deg. I samfunnsfagene er det viktig å ha en spørrende holdning til det du ser rundt deg og forsøke å finne svar på hvordan samfunnet er bygget opp og hvorfor vi oppfører oss som vi gjør. I sosiologi er det en muntlig eksamen.

Kroppsøving – nettundervisning

Kroppsøving er beregnet for deg som har fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra et yrkesfaglig utdanningsprogram, men som ikke har et fullverdig vitnemål, eller fagbrev. Da må du ha kroppsøvingsfaget på Vg3- nivå. Kroppsøving dekker pensum for 56 læreplanfestede timer.

Kroppsøving gjennomgår temaene trening, helse og livsstil, egen trening og individuell idrett, lagidrett og friluftsliv. Undervisningen følger gjeldende læreplan for fellesfag i kroppsøving. Påbygg på Vg3- nivå er et obligatorisk programfag som du må ha for å få generell studiekompetanse. I kroppsøving er det en muntlig-praktisk eksamen.

Våre fag starter normalt i høstsemesteret, og alle fag avsluttes med privatisteksamen.

Praktisk informasjon

Eksamen: Alle fag avsluttes med privatisteksamen. Eksamensavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til eksamen. Frist for oppmelding til eksamen er 1. februar. All oppmelding til eksamen skal skje via internett til Privatist.

Finansiering: Utdanningen er godkjent for søknad om lån i Lånekassen. Søknaden finner du på Lånekassens hjemmeside. Husk å levere/ sende inn deltakerkontrakt til AOF før du kan søke om lån og stipend.

Er du medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Enkelte forbund har egne stipendordninger. Vi anbefaler at du kontakter ditt forbund for hvilke ordninger de tilbyr.

Forkunnskaper: For å delta på undervisningen på videregående skoles nivå må det dokumenteres kunnskap og kompetanse på nivå med norsk grunnskole

Tilleggsopplysninger for minoritetsspråklige: Minoritetsspråklige søkere som ikke har fullført norsk grunnskole må dokumentere bestått norskprøve 3/B1 alle delprøver.

Generell studiekompetanse 23/5 – regelen

For å få generell studiekompetanse på denne måten må du i tillegg til de 6 fagene være fylt 23 år og ha 5 års yrkeserfaring eller omsorgsarbeid i hjemmet. Annen skolegang og militærtjeneste regnes med. Samordna opptak har alltid oppdatert informasjon om 23/5-regelen. Dette passer for deg som er voksen og som ikke har tatt videregående skole fra før, har deler av videregående skole eller har en yrkesfaglig utdanning tatt før Reform-94.

Hvorfor generell studiekompetanse?

Med studiekompetanse åpnes nye dører til en mengde utdanninger på universitet og høyskoler. Selv om du ikke har bestemt deg for hva du ønsker å studere videre, eller du vil vente med høyere utdanning til seinere, kan det være lurt å få studiekompetansefagene på plass. Da er du klar til å starte på studiene når det passer deg.

Hvorfor velge AOF Østfold?

  • AOF er spesialister på opplæring spesielt organisert for voksne. Som utdanningsaktør skal AOF være unike når det gjelder å tilby meningsfull og relevant opplæring. Med sine tette relasjoner til samfunn og arbeidsliv skal AOF tilby en opplæring som tilfredsstiller voksnes krav til relevans og anvendbarhet, samtidig som læringen tar utgangspunkt i den enkeltes forutsetninger, ønsker og behov. Det man tilegner seg av læring gjennom AOF den ene dagen skal kunne anvendes på jobb den neste dagen!
  • AOFs syn på mennesket, kunnskap og læring ligger til grunn for all pedagogisk aktivitet. Voksne er ikke passive mottakere av læring, men skal være aktive deltagere i læringsprosessen. Det må gis rom for deltakelse og muligheter for deltagernes påvirkning og selvstyring.
  • AOFs pedagogiske grunntanke er å legge til rette for at deltakerne inviteres til utprøving, oppdagelse og refleksjon rundt egen og andres hverdag og ståsted. Utvikling av kompetanse hos den enkelte øker når den skjer i et sosialt fellesskap. Klasser/grupper som preges av aktivt sosialt samspill og gjensidig hjelp deltagerne imellom, bidrar til økt læringsutbytte. Læring og kunnskapsutvikling skjer også i samtalen mellom veileder og deltakere.
  • Arbeidsmetodene som benyttes skal stimulere deltagerne til bevisstgjøring rundt egen læring, refleksjon og kritisk tenkning. AOF som opplæringsaktør må derfor ha et bevisst forhold til valg av metodiske tilnærminger, og det er stort behov for ulike handlingsstrategier i det pedagogiske arbeidet. Eksempler på forskjellige arbeidsmetoder kan være dialog, pararbeid, individuelle oppgaver, praktiske øvelser, tavleundervisning, gruppearbeid, individuelt arbeid, klassediskusjon, film, ekskursjoner, demonstrasjon i klasserom og ute eller gjesteforelesere på spesielle tema.

Kursinfo

Kontaktskjema

Påmeldingsskjema ligger under hvert fag. 

Reduserte priser

AOF Østfold vil for nye studenter ved våre tilbud innen generell studiekompetanse høsten 2023, opprettholde timetallet og fysisk undervisning, men har redusert prisene for å bidra til at flest mulig av de som selv må dekke sin studieavgift, kan dette på tross av den generelle prisveksten i samfunnet.

Kontakt oss

Personvernerklæring(Påkrevd)
Vi er avhengig av ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Du kan trekke tilbake alle samtykker når du selv måtte ønske. Se personvernerklæringen vår for mer informasjon.