Produksjonsteknikkfaget
Har du lang erfaring (4 år+) fra industrien innen prosess, metallurgi og/eller vareproduksjonsbedrifter, og ønsker å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev kan du ta dette teoretiske fagkurset hos oss.
Har du lang erfaring (4 år+) fra industrien innen prosess, metallurgi og/eller vareproduksjonsbedrifter, og ønsker å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev kan du ta dette teoretiske fagkurset hos oss.
Du som har lang erfaring fra produksjonsarbeid kan formalisere din kompetanse og styrke dine karrieremuligheter i en bransje som verdsetter dyktige og selvstendige fagoperatører innenfor produksjonsteknikk – ferdigheter som er anvendelige i alle produksjonsbransjer.
Dette fagkurset i produksjonsteknikkfaget er tilpasset deg med solid erfaring og bygger på den kunnskapen du allerede har opparbeidet gjennom praktisk arbeid. Med et fagbrev i hånden står du sterkere i et arbeidsmarked som etterspør profesjonelle yrkesutøvere med inngående forståelse for effektiv drift, optimal produksjon og kvalitetssikring – slik at du kan bidra til en lønnsom og bærekraftig produksjonsprosess.
Vg3 produksjonsteknikkfaget handler om å framstille produkter i prosess-, metallurgi- og vareproduksjonsbedrifter. Faget handler om å utvikle selvstendige fagoperatører innenfor produksjonsteknikk som er anvendelig i alle produksjonsbransjer.
Ettersom du allerede har lang erfaring i ditt fagområde, vil mye av undervisningen være kjent for deg. Dette fagkurset skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har tre kjerneelementer:
Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om forståelse av gjeldende regelverk i bedriftens prosedyrer og praksis for en bærekraftig produksjon og vedlikehold. Kjerneelementet handler også om å foreta risikovurdering og å forstå sikkerhetsgevinstene av å arbeide etter prosedyrer.
Kjerneelementet produksjon handler om å planlegge, dokumentere, risikovurdere, forbedre og avvikshåndtere daglig drift. Videre handler det om å planlegge arbeidet og å klargjøre materialer, produksjonsmaskiner og utstyr. Det handler også om innstilling av driftsparametre, oppstart og nedstenging av produksjonsanlegg, optimalisering av produksjon og betjening av styresystemer. Videre handler det om tilhørende anlegg for produkthåndtering og -sammenstilling. Kjerneelementet handler om forståelse for orden, ryddighet og logistikk og om å tenke på effektivitet og lønnsomhet.
Kjerneelementet vedlikehold handler om å utføre nødvendig vedlikehold for å sikre stabil produksjon. Det handler også om forebyggende vedlikehold knyttet til maskiner og anlegg, og vedlikeholdsinspeksjoner etter instruks.
Etter dette fagkurset vil du ha fått dypere innsikt og forståelse for fagterminologien innen produksjonsteknikk. Du vil være bedre rustet til å optimalisere produksjonsprosesser, sikre effektiv drift og opprettholde høy kvalitet i produksjonen – egenskaper som er verdsatt i alle produksjonsbransjer. Med bestått teoretisk eksamen er du klar til å ta fagprøven, så snart du kan dokumentere 5 års praksis i 100 % stilling.
Teoretisk prøve
Du melder deg opp til den teoretiske prøven på privatistportalen.
Høst
Fra 1. september kl. 00:00 til 15. september kl. 23:55
Vår
Fra 15. januar kl. 00:00 til 1. februar kl. 23:55
Praktisk prøve:
Kandidaten melder seg selv opp til den praktiske prøven på hjemmesiden til fylkeskommunen i det fylket du har registrert bostedsadresse. Du kan melde deg opp når du har bestått den teoretiske prøven og kan dokumentere 5 års relevant praksis i faget. (8700 timer)
Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.
Fagbrev på jobb er en opplæringsordning der voksne arbeidstakere kan gjennomføre opplæring i bedriften de er ansatt der målet er fag- eller svennebrev. Før ordningen kan starte må kandidaten dokumentere arbeid i det aktuelle lærefaget i minimum 1 år i en 80-100% stilling. Kandidaten må bestå en skriftlig eksamen og gjennomføre en fag- eller svenneprøve, begge på norsk.
Alle lærefag er aktuelle for opplæringsordningen fagbrev på jobb.
Ta kontakt med kursansvarlig hvis du ønsker ytterligere informasjon.
For at vi skal kunne søke utdanningen finansiert for deg må du:
Utdanningen er finansiert av Østfold fylkeskommune eller Akershus fylkeskommune.
Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.
En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.
For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:
Voksne som ønsker å melde seg opp til selve fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.
Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!
Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg. Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.
Dette passer for deres ansatte som er voksne og har jobbet lenge innenfor et fag.
Opplæring i bedrift (Dokumentasjonsordning (tiden varierer))
Varighet: Krav til minst 5 års praksis
Praksisen må dokumenteres og godkjennes av fylket ditt. Du kan få redusert tiden du må jobbe gjennom realkompetansevurdering eller godskriving av praksis. Dette gjelder for eksempel dersom du har relevant skolegang, altså videregående.
Kursid: 600029
Kurssted
Sarpsborg – Borg vgs
Tidsrom
Nye datoer kommer
kl. 1700 – 2100
Pris
GRATIS (Se finansiering)
Kontakt
Lars Erik Hermansen
lars.erik.hermansen@aofostfold.no
69 13 04 10 / 975 39 793