Salgsfaget – kursid 500666
Fagbrev
Fagbrev utdanningen Salgsfaget er for deg som har jobbet lenge (4 år eller mer) i butikk, salgskontor eller med annet salgsarbeid som oppfyller læreplanmålene.
Fagbrev-kurset passer også for deg som har tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb» og som må avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på Vg3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje.
Hvorfor ta fagbrev i salgsfaget?
Med fagbrev i salgsfaget vil du bli en ressurs for eiere og brukere av virksomheten, med dine kunnskaper og kompetanse om produkter, salgsmetoder og regelverk.
Du blir attraktiv for bransjen som trenger gode fagfolk med bred kompetanse på bransjens rammebetingelser og etiske normer.
Videre gir et fagbrev følgende fordeler for deg:
- Du styrker din rolle på arbeidsplassen.
- Du får et håndfast bevis på din kompetanse.
- Fagbrev skaper trygghet for deg og for din arbeidsgiver.
- Med fagbrev står du sterkere i omstillingsprosesser.
- Du kan få mer ansvar på arbeidsplassen.
- Du stiller sterkere på arbeidsmarkedet.
- I mange tilfeller medfører fagbrev høyere lønn.
Forbered deg til den teoretiske eksamen
Dette fagkurset i salgsfaget skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har to hoved-emner:
- Salgsforberedelse: Samle inn, tolke og bruke informasjon knyttet til markedsføring av produkter og tjenester – Lønnsomhetsvurdering – Prisfastsettelse og innkjøp – Tilrettelegging av arbeid i samsvar med gjeldende regelverk for internkontroll, helse, miljø og sikkerhet – Bruk av IKT-systemer.
- Salg og oppfølging: Planlegging og gjennomføring av salg og mersalg av bedriftens produkter til ulike kundegrupper – Utøvelse av salgsfunksjoner i samsvar med bedriftens krav til service og lønnsomhet – Penge- og dokumenthåndtering – Klage- og reklamasjonsbehandling – Vurdering av salg- og markedsføringsaktiviteter.
Dette får du som deltaker hos AOF
- Undervisningen: Undervisningen gjennomføres i et virtuelt klasserom via egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilsendt tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.
- Undervisning på kvelden: Utdanningen er tilpasset voksne med forskjellige undervisningsmetoder. Det er undervisning 1 til 2 kvelder i uken over to semester, og kan derfor fint kombineres med jobb. Der undervisning helt/delvis leveres nettbasert, vil deltagerne ha tilgang til opptak av forelesningene.
- Bygger på samme lærerplan: All opplæring bygger på de samme læreplaner som brukes i offentlig videregående skole, men den er spesielt tilpasset voksne og tar utgangspunkt i de kunnskaper og erfaringer du allerede har.
Praktisk informasjon
- Fagbrev-kurset er godkjent for søknad om lån og stipend i Lånekassen. Søknaden finner du her!. Du må ha levert deltakerkontrakt til AOF før du kan søke om lån og stipend. Mulighet for avdragsfaktura: AOF tilbyr deltakere som ikke mottar lån fra Lånekassen mulighet for avdragsfaktura.
- Er du medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Enkelte forbund har egne stipendordninger. Vi anbefaler at du kontakter ditt forbund for hvilke ordninger de tilbyr.
- Mulighet for gratis fagbrev-kurs: Har du jobbet minimum 4 år i en 100 % med renhold og har folkeregistrert adresse i Østfold/Follo (Viken) kan du søke om å få utdanningen finansiert.
NB! Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!
Minimum 3-års relevant arbeidserfaring, med mindre du har en avtale om fagbrev på jobb!
Har du tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb», må du avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på VG3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje.
Du melder deg selv opp til den teoretiske prøven via internett på Privatist. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.
Du kan melde deg opp elektronisk på Viken fylkeskommunes hjemmeside til den praktiske prøven når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis.
Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.
En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.
For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:
- Fem års praksis i faget (fem og et halvt år i enkelte fag).
- Bestått en teoretisk Vg3 eksamen.
Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!
Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg. Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.
Kursinfo
Kurssted
Fredrikstad
Kursid: 500666
Tidsrom
12.04.23 – 15.11.23
(fra kl. 17.00 – 21.00)
Pris
25.900,-
NB! Har du 4 års erfaring eller mer kan du søke om å få fagbrevkurset GRATIS!
Kontakt
Janne Solberg
janne.solberg@aof.no
69 13 04 10 / 995 10 994
For å søke på studier i AOF må du opprette «Min Side». Dette av hensyn til GDPR. Det er gjennom Min Side at du søker studier, vil laste opp dokumentasjon, motta informasjon fra administrasjon etc.
Om du opplever problemer kan du kontakte oss på telefon 69 13 04 10.