Studie- og kurstilbud    Fagbrev 

Reiselivsfaget

Har du 4+ års erfaring fra reiselivsbransjen lønner det seg å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev

Påmelding Kontakt oss

Reiselivsfaget handler om drift, salg og service innenfor det helhetlige reiselivsproduktet. Dette fagkurset skal gjøre deg bedre rustet til å ta del i et arbeidsliv der trender og markedssituasjonen endrer seg etter kundenes behov og endringer i samfunnet.

Hvorfor ta fagbrev i Reiselivsfaget?

Ettersom du allerede har lang erfaring i ditt fagområde, vil mye av undervisningen være kjent for deg. Samtidig vil du få bedre innsikt og forståelse for fagterminologien i ditt fag.

  • Du styrker din rolle på arbeidsplassen.
  • Du får et håndfast bevis på din kompetanse.
  • Fagbrev skaper trygghet for deg og for din arbeidsgiver.
  • Med fagbrev står du sterkere i omstillingsprosesser.
  • Du kan få mer ansvar på arbeidsplassen.
  • Du stiller sterkere på arbeidsmarkedet.
  • I mange tilfeller medfører fagbrev høyere lønn.

Fagkurset i Reiselivsfaget tar for seg:

Dette fagkurset i resepsjonsfaget skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har tre hovedemner:

Vertskap og service: Kjerneelementet vertskap og service handlar om å skape lojalitet og gode totalopplevingar i møte med kundar og gjester. Det handlar òg om å tilpasse vertskapsrolla til ulike lokasjonar og arbeidsføresetnader. Kjerneelementet handlar vidare om historieforteljing, produktkunnskap og innsal av tilbod. I dette ligg det å tilpasse formidling og kommunikasjon til gjester og kundar frå ulike kulturar.

Drift av reiselivsprodukt: Kjerneelementet drift av reiselivsprodukt handlar om å utvikle og distribuere konkurransedyktige produkt lokalt eller globalt i samarbeid med aktørar innanfor det heilskaplege reiselivsproduktet. Vidare handlar det om å forstå inntekts- og kostnadsfaktorane og korleis desse påverkar drift, tilbod og prising av ulike produkt. Kjerneelementet handlar òg om å utnytte ressursar effektivt og ansvarleg for å sikre meirverdi og berekraft i verksemda. Vidare handlar det om å følgje relevante lovverk og etiske retningslinjer for å bidra til gode kundeopplevingar og eit godt arbeidsmiljø.

Reiseliv i utvikling: Kjerneelementet reiseliv i utvikling handlar om innovasjon gjennom omstillingsprosessar og vidareutvikling og om å skape unike, berekraftige og heilskaplege opplevingar. Det inneber å forstå trendar, utviklingstrekk og globale utfordringar som reiselivsnæringa står overfor, og korleis denne kunnskapen kan anvendast i drift og vidareutvikling av verksemda.

Dette får du som deltaker hos AOF

  • Undervisningen: Du får undervisning i sanntid i digitalt klasserom med lærer og andre deltakere tilstede som du kan spørre og diskutere fag med. Du får også tilgang til vår nettbaserte læringsplattform A-campus. Det blir gitt oppgaver underveis. Mot slutten av fagkurset blir du tilbudt å ta prøveeksamen i fysisk klasserom i Moss.
  • Undervisning på kvelden:  Utdanningen er tilpasset voksne med forskjellige undervisningsmetoder. Det er undervisning 1 kveld i uken over to semester, og kan derfor fint kombineres med jobb. Er du forhindret i å delta i sanntidsundervisningen vil du ha tilgang til opptak av forelesningene.
  • Bygger på samme lærerplan: All opplæring bygger på de samme læreplaner som brukes i offentlig videregående skole, men den er spesielt tilpasset voksne og tar utgangspunkt i de kunnskaper og erfaringer du allerede har.

Praktisk informasjon

Du melder deg selv opp til den teoretiske prøven i ditt fylke via internett på Privatist. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.

Du kan melde deg opp elektronisk på Østfolf fylkeskommunes hjemmeside til den praktiske prøven når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis.

Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.

Har du tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb», må du avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på VG3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje.

Les mer 

  • Fagbrev-kurset er godkjent for søknad om lån og stipend i Lånekassen. Søknaden finner du her!. Mulighet for avdragsfaktura: AOF tilbyr deltakere som ikke mottar lån fra Lånekassen mulighet for avdragsfaktura.
  • Er du medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Enkelte forbund har egne stipendordninger. Vi anbefaler at du kontakter ditt forbund for hvilke ordninger de tilbyr.
  • Mulighet for gratis fagbrev-kurs: Har du jobbet minimum 4 år i en 100 % relevant stilling og har folkeregistrert adresse i Østfold kan du søke om å få utdanningen finansiert.

NB! Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!

For å søke utdanningen finansiert. 

  • Kunne dokumentere minimum 7000 timer relevant praksis i faget ved oppstart. (Timetallet tilsvarer 4 år i 100% stilling.)
  • Utdanningen er finansiert av Østfold fylkeskommune. 

Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har 4-5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.

Voksne som ønsker å melde seg opp til selve fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.

For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:

  • Fem års praksis i faget (fem og et halvt år i enkelte fag).
  • Bestått en teoretisk Vg3 eksamen.

Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!

Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg.  Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.

Kursinfo

Kursid: 600034

Påmelding Kontakt oss