Studie- og kurstilbud    Fagbrev 

Service- og administrasjonsfaget

Har du 4+ års erfaring fra kontor eller annet administrativt arbeid og ønsker å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev og styrke din rolle på arbeidsplassen.

Påmelding Kontakt oss

Service – og administrasjonsarbeidere jobber i alle slags bransjer, våde i privatmarkedet og bedriftsmarkedet. Eksempelvis med kontor-/administrasjonsarbeid i salgsorganisasjoner, hos grossister, i industribedrifter eller i offentlige bedrifter.

Opplæringen gjennomføres i digitalt klasserom. Du deltar i undervisningen hjemmefra på din egen pc/tablet. Vi benytter læringsplattformen Acampus hvor lærer legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen.

Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden, og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.

Hvorfor ta fagbrev ?

Fagbrev er et verdipapir som sier at du kan faget ditt i teori og praksis. Du blir mer konkurransedyktig i omstillingsprosesser, og i kampen om de faste stillingene og høyere stillingsprosent.

Videre gir et fagbrev følgende fordeler for deg:
  • Du styrker din rolle på arbeidsplassen.
  • Du får et håndfast bevis på din kompetanse.
  • Fagbrev skaper trygghet for deg og for din arbeidsgiver.
  • Med fagbrev står du sterkere i omstillingsprosesser.
  • Du kan få mer ansvar på arbeidsplassen.
  • Du stiller sterkere på arbeidsmarkedet.
  • I mange tilfeller medfører fagbrev høyere lønn.

Kursinnhold

Ettersom du allerede har lang erfaring i ditt fagområde, vil mye av undervisningen være kjent for deg. Samtidig vil du få bedre innsikt og forståelse for fagterminologien i ditt fag.

Dette fagkurset i service- og administrasjonsfaget skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har tre kjerneelementer:

Lønnsemd og utvikling – Kjerneelementet lønnsemd og utvikling handlar om korleis ulike faktorar kan bidra til høgare effektivitet, kvalitet og lønnsemd i verksemda. Det handlar òg om å følgje regelverk for arbeidslivet og for helse, miljø og sikkerheit. Vidare handlar kjerneelementet om å oppfylle miljøkrav og bruke ressursar effektivt.

Organisasjon og verksemdstøtte – Kjerneelementet organisasjon og verksemdstøtte handlar om å planleggje, organisere, leggje til rette for og utføre oppgåver som støttar styring og drift av verksemder. Kjerneelementet inneber å forstå og arbeide etter måla og kjerneoppgåvene til verksemda. Vidare handlar kjerneelementet om korleis organiseringa av verksemda påverkar drift og arbeidsoppgåver.

Kommunikasjon og service – Kjerneelementet kommunikasjon og service handlar om å gjere administrative prosessar stadig betre og meir brukarvennlege. Kjerneelementet inneber å tilpasse kommunikasjonen og servicen til brukarar internt og eksternt og om å representere verksemda.

Praktisk informasjon

Du melder deg opp selv til den teoretiske prøven via internett på Privatist.inschool og velger din fylkeskommune. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.

Du kan melde deg opp elektronisk til den praktiske prøven i ditt fylke når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis.

Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.

Har du tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb», må du avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på VG3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje

Les mer

  • Fagbrev-kurset er godkjent for søknad om lån og stipend i Lånekassen. Søknaden finner du her!. Du må ha levert deltakerkontrakt til AOF før du kan søke om lån og stipend.
  • Mulighet for avdragsfaktura: AOF tilbyr deltakere som ikke mottar lån fra Lånekassen mulighet for avdragsfaktura.
  • Er du medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Enkelte forbund har egne stipendordninger. Vi anbefaler at du kontakter ditt forbund for hvilke ordninger de tilbyr.
  • Mulighet for gratis fagbrev-kurs: Har du jobbet minimum 4 år i en 100 % relevant stilling, og har folkeregistrert adresse i Østfold/Follo (Viken) kan du søke om å få utdanningen finansiert.

NB: Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!

Minimum 4-års relevant arbeidserfaring

En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.

For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:

  • fem års praksis i faget (fem og et halvt år i enkelte fag)
  • bestått en teoretisk Vg3 eksamen

Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!

Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg.  Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.

Kursinfo

Kursid: 600008

Påmelding Kontakt oss