Barne- og ungdomsarbeiderfaget – Eksamensforberedende – id: 502232
Utdanningen skal gi deg de beste forutsetninger for å avlegge ny teoretisk eksamen etter Kunnskapsløftet 2020.
Denne eksamen må du bestå før du kan gå opp til selve fagprøven i Barne- og ungdomsarbeiderfaget.
Hvorfor ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider?
Etterspørselen etter fagkompetanse innen barne- og ungdomsarbeiderfaget er økende. Med økt kompetanse på pedagogisk tilrettelegging av skole og fritid for barn og unge vil du bli en ettertraktet medarbeider for arbeidsgiver, og dermed bli et kvalitetsstempel og en viktig investering for bedriften.
Videre gir et fagbrev følgende fordeler for deg:
- Du styrker din rolle på arbeidsplassen.
- Du får et håndfast bevis på din kompetanse.
- Fagbrev skaper trygghet for deg og for din arbeidsgiver.
- Med fagbrev står du sterkere i omstillingsprosesser.
- Du kan få mer ansvar på arbeidsplassen.
- Du stiller sterkere på arbeidsmarkedet.
- I mange tilfeller medfører fagbrev høyere lønn.
Utdanningen passer for:
Dette er et eksamensforberedende kurs for deg som har avlagt den teoretiske eksamen etter Reform 94, men ikke har tatt den praktiske prøven før fristen gikk ut.
Eksamen i barne- og ungdomsarbeiderfaget
Dette fagkurset skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har fire hoved-emner:
Lek, læring og utvikling: Kjerneelementet lek, læring og utvikling handler om barn og unges utvikling og om bruk av utviklingspsykologi i det praktisk-pedagogiske arbeidet. Videre handler det om lek, læring og aktiviteter som bidrar til mestring og god selvfølelse. Omsorg som grunnlag for en trygg oppvekst står sentralt. Å praktisere hygiene og smittevern inngår også.
Samarbeid og relasjoner: Kjerneelementet samarbeid og relasjoner handler om å kommunisere og samarbeide med barn, unge, kolleger og foresatte med ulik bakgrunn. Videre handler det om tverrfaglig samarbeid og relasjonelle ferdigheter i møte med barn og unge, individuelt og i grupper.
Teknologi og lovverk: Kjerneelementet teknologi og lovverk handler om muligheter og utfordringer som barn og unge møter i en teknologisk og digital hverdag, og om å veilede barn og unge til å gjøre gode valg. Videre handler det om å bruke ny teknologi i det pedagogiske arbeidet og å kommunisere med barn og unge og foresatte på aktuelle digitale plattformer. Det handler også om å følge etiske retningslinjer og å anvende relevant lovverk.
Didaktisk metodevalg: Kjerneelementet didaktisk metodevalg handler om å velge metoder som bidrar til barn og unges læring og mestring. Videre handler det om å observere, planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere praktisk-pedagogisk arbeid med barn og unge.
Veien videre
Når du har bestått den teoretiske eksamen, og kan dokumentere 5 års praksis i 100 % stilling kan du melde deg opp til selve fagprøven. Når denne også er bestått mottar du fagbrevet ditt.
Dette får du som deltaker hos AOF
- Klasseromsundervisning: Dagen i klasserommet hos oss i AOF, består først og fremst av forelesning med en av våre mange dyktige veiledere med spisskompetanse i det å undervise voksne. Du får også tilgang til vår nettbaserte læringsplattform, og i fag hvor det er nødvendig, blir det satt av tid til løsning av oppgaver. I vår læringsplattform får du også gratis kurs i studieteknikk. Opp mot eksamen har vi særskilt fokus på eksamenstrening. Hos oss er en undervisningstime på 45 minutter.
- Undervisning på kvelden: Utdanningen er tilpasset voksne med forskjellige undervisningsmetoder. Det er undervisning 1 til 2 kvelder i uken over to semester, og kan derfor fint kombineres med jobb. Der undervisning helt/delvis leveres nettbasert, vil deltagerne ha tilgang til opptak av forelesningene.
- Bygger på samme lærerplan: All opplæring bygger på de samme læreplaner som brukes i offentlig videregående skole, men den er spesielt tilpasset voksne og tar utgangspunkt i de kunnskaper og erfaringer du allerede har.
- Gratis rådgivning: Hos oss få gratis rådgiving før du starter. Dette er frivillig, og du velger selv om du vil avtale personlig møte, eller om du vil ha rådgiving på telefon. Du kan selvsagt når som helst få veiledning med en av våre kompetanserådgivere underveis i skoleåret, og er inkludert i prisen når du tar fag hos oss.
Praktisk informasjon
- Fagbrev-kurset er godkjent for søknad om lån og stipend i Lånekassen. Søknaden finner du her!. Mulighet for avdragsfaktura: AOF tilbyr deltakere som ikke mottar lån fra Lånekassen mulighet for avdragsfaktura.
- Er du medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Enkelte forbund har egne stipendordninger. Vi anbefaler at du kontakter ditt forbund for hvilke ordninger de tilbyr. Les mer om LO’s Utdanningsfond her.
- Mulighet for gratis fagbrev-kurs: Har du jobbet minimum 4 år i en 100 % relevant stilling og har folkeregistrert adresse i Østfold/Follo (Viken) kan du søke om å få utdanningen finansiert.
NB! Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!
Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.
Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.
Du melder deg selv opp til den teoretiske prøven via internett på Privatist. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.
Du kan melde deg opp elektronisk på Viken fylkeskommunes hjemmeside til den praktiske prøven når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis.
Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.
En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.
For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:
- Fem års praksis i faget (fem og et halvt år i enkelte fag).
- Bestått en teoretisk Vg3 eksamen.
Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!
Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg. Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.
Kursinfo
Kursid: 502232
Kurssted
Fredrikstad
Tidsrom
31.04.2024 – 27.05.2024
(fra kl. 17.30 – 21.00)
Pris
14.900,- (Utdanningen er godkjent for lån og stipend i Lånekassen).
Kontakt
Sissel J. Klingvall
sissel.iren.johansen.klingvall@aof.no
69 13 04 10 / 976 46 015
For å søke på studier i AOF må du opprette «Min Side». Dette av hensyn til GDPR. Det er gjennom Min Side at du søker studier, vil laste opp dokumentasjon, motta informasjon fra administrasjon etc.
NB! søknaden din blir ikke behandlet før du har opprettet «Min side».
Om du opplever problemer kan du kontakte oss på telefon 69 13 04 10.