Barne- og ungdomsarbeiderfaget
Har du 4+ års erfaring fra arbeid i helsesektoren og ønsker å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev kan du ta dette intensivkurset, og styrke din rolle på arbeidsplassen.
Har du 4+ års erfaring fra arbeid i helsesektoren og ønsker å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev kan du ta dette intensivkurset, og styrke din rolle på arbeidsplassen.
Etterspørselen etter fagkompetanse innen barne- og ungdomsarbeiderfaget er økende.
Med økt kompetanse på pedagogisk tilrettelegging av skole og fritid for barn og unge vil du bli en ettertraktet medarbeider for arbeidsgiver, og dermed bli et kvalitetsstempel og en viktig investering for bedriften.
Dette fagkurset tar utgangspunkt i den kunnskapen du allerede har etter mange år i bransjen.
Fagbrev er et verdipapir som sier at du kan faget ditt i teori og praksis. Du blir mer konkurransedyktig i omstillingsprosesser, og i kampen om de faste stillingene og høyere stillingsprosent.
For barne- og ungdomsarbeidere med fagbrev er det mange muligheter for høyere yrkesrettede utdanninger som: psykisk helsearbeid, miljøarbeid innen rus med flere. Se alle våre fagskoler her.
Fagkurset barne- og ungdomsarbeider passer for:
deg som har jobbet som assistent i 4 år eller mer i barnehage, barnepark, skole, SFO, fritidsklubb eller innen en kommunal etat men mangler formell kompetanse.
Dette fagkurset skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har fire kjerneelementer:
Når du har bestått den teoretiske eksamen, og kan dokumentere 5 års praksis i 100 % stilling kan du melde deg opp til selve fagprøven. Når denne også er bestått mottar du fagbrevet ditt.
Du melder deg selv opp til den teoretiske prøven via internett på Privatist. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.
Du kan melde deg opp elektronisk til den praktiske prøven på hjemmesiden til din fylkeskommune når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis.
Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.
Har du tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb», må du avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på VG3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje
NB! Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!
Etter søknad vil undervisningen bli finansiert av Østfold fylkeskommune. Undervisningen kan da bli gratis for deg.
Følgende kriterier må være oppfylt:
– være bosatt i østfold fylke eller folloregionen
– kunne dokumentere minimum 7000 timer relevant praksis i faget før oppstart. (timetallet tilsvarer 4 år i 100% stilling)
– være over 25 år
Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har noen års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.
Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.
En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.
For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:
Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!
Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg. Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.
Kursid: 600026
Kurssted
Fredrikstad
Tidsrom
11.11.24 – 17.11.25
(fra kl. 17.30 – 21.00)
Pris
Gratis (Se finansiering)
Kontakt
Sissel J. Klingvall
sissel.iren.johansen.klingvall@aofostfold.no
69 13 04 10 / 976 46 015