Barne- og ungdomsarbeiderfaget
Har du 4+ års erfaring fra arbeid med barn og ungdom og ønsker å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev kan du ta den teoretiske undervisningen i digitalt klasserom.
Har du 4+ års erfaring fra arbeid med barn og ungdom og ønsker å dokumentere din kunnskap i form av et fagbrev kan du ta den teoretiske undervisningen i digitalt klasserom.
Det er aldri for sent å få papirer på din kompetanse. Dette fagkurset tar utgangspunkt i den kunnskapen du allerede har etter mange år i bransjen. Nå kan du ta den teoretiske delen der det passer deg da undervisningen er i digitalt klasserom på nett. Ettersom undervisningen foregår i sanntid med lærer og andre deltagere får du den samme gode undervisningen som i et fysisk klasserom. Mot slutten av fagkurset blir du tilbudt å ta prøveeksamen i fysisk klasserom enten i Fredrikstad, Sarpsborg eller Moss
Ettersom du allerede har lang erfaring i ditt fagområde, vil mye av undervisningen være kjent for deg. Samtidig vil du få bedre innsikt og forståelse for fagterminologien i ditt fag. Videre skal den gjøre deg rustet til å møte foreldres forhøyede krav til ansatte med formell kompetanse.
For barne- og ungdomsarbeidere med fagbrev er det mange muligheter for høyere yrkesrettede utdanninger som: psykisk helsearbeid rettet mot barn og ungdom, miljøarbeid innen rus rettet mot barn og unge, spesialpedagogikk og flerkulturelt arbeid. Se alle våre fagskoler her.
Dette fagbrevkurset i barne- og ungdomsarbeider er for deg som har jobbet som assistent i 4 år eller mer i barnehage, barnepark, skole, SFO, fritidsklubb eller innen en kommunal etat men mangler formell kompetanse. Deltakere som tar dette løpet får 80 timer undervisning i sanntid på nett, men må også regne en egen innsats på ca. 20-30 timer
Dette fagkurset skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har fire hoved-emner:
Du melder deg selv opp til den teoretiske prøven i ditt fylke via internett på Privatist. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.
Du kan melde deg opp elektronisk til den praktiske prøven på hjemmesiden til din fylkeskommune når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis.
Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.
Har du tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb», må du avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på VG3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje.
NB! Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!
Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har 4-5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.
Voksne som ønsker å melde seg opp til selve fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.
En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.
For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:
Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!
Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg. Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.
Kursid: 600023
Kurssted
Digitalt klasserom på nett – undervisning i sanntid
Tidsrom
13.11.24 – 28.05.25
kl. 17:30 – 21:00
Pris
16.500,- (Utdanningen er godkjent for lån og stipend i Lånekassen).
Er du medlem av et LO forbund kan du søke om utdanningsstipend
Les mer her
Kontakt
Sissel J. Klingvall
sissel.iren.johansen.klingvall@aofostfold.no
69 13 04 10 / 976 46 015