Anleggsgartnerfaget
Har du 4 år eller mer erfaring fra anleggsbransjen, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i anleggsmaskinførerfaget være noe for deg!
Har du 4 år eller mer erfaring fra anleggsbransjen, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i anleggsmaskinførerfaget være noe for deg!
Anleggsgartnerfaget kombinerer presis teknisk kompetanse med et øye for bærekraft og estetikk, og fokuserer på å skape funksjonelle og tiltalende miljøer for alle brukere.
Fagkurset bygger videre på den kunnskapen du allerede har om hvordan man nøye planlegger og vedlikeholder utendørsanlegg basert på detaljerte tegninger og beskrivelser, samtidig som man ivaretar helse, miljø og sikkerhetskrav. Studenter lærer å utarbeide omfattende framdrifts- og vedlikeholdsplaner, og håndtere materialer og utstyr på en måte som sikrer kvalitet og mengde i tråd med arbeidskravene. Denne grundige tilnærmingen sikrer at alle aspekter av arbeidet utføres innenfor rammen av gjeldende lover og forskrifter, samtidig som det legges vekt på å minimere miljøpåvirkningen og maksimere effektiviteten.
Fagkurset har som mål å fremme din forståelse av hvordan utendørsanlegg kan utformes for å være både funksjonelle og helsefremmende, og hvordan man kan integrere bærekraftige praksiser som lokal overvannsdisponering og valg av vegetasjon som bidrar til biologisk mangfold.
Dette fagkurset skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har fire kjerneelementer:
Fagbrev er et verdipapir som sier at du kan faget ditt i teori og praksis. Du blir mer konkurransedyktig i omstillingsprosesser, og i kampen om de faste stillingene og høyere stillingsprosent.
Du melder deg selv opp til den teoretiske prøven via internett på Privatsitweb. Fristen for oppmelding til eksamen på høsten er 15. september, og for våren er fristen 1. februar.
Du kan melde deg opp til den praktiske prøven når du har bestått den teoretiske prøven, og kan dokumentere 5- års relevant praksis. Du melder deg opp elektronisk via hjemmesiden til fylkeskommune.
Prøveavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til teoretisk eller praktisk prøve, med mindre du har en fått tildelt en fylkeskommunal plass.
Har du tegnet kontrakt om «Fagbrev på jobb», må du avlegge og bestå skriftlig sentralt gitt eksamen i faget på VG3 nivå før oppmelding til den praktiske prøven (fagprøven) kan skje
NB! Ta kontakt med oss for nærmere opplysninger om de ulike støtteordningene!
En praksiskandidat er en voksen som har jobbet i fem år eller mer og har som mål å ta fag- eller svennebrev, uten å være elev eller lærling. I løpet av praksistiden må du ha hatt arbeidsoppgaver innenfor de mest vesentlige delene av innholdet i læreplanen for faget.
For å melde deg opp til fag- eller svenneprøve er kravet:
Les mer om praksiskandidatordningen for fagbrev her!
Er du i jobb, men har mindre enn 5 års praksis og ønsker å få fagbrev/svennebrev? , kan ordningen med fagbrev på jobb være et alternativ for deg. Målgruppen for denne ordningen er voksne i arbeidslivet som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har noe praksis fra lærefaget, men behov for noe veiledning og opplæring før de kan gå opp til fagprøven. Teoriundervisningen er det sammen som for praksiskandidater.
Kursid: 600016
Kurssted
Digitalt klasserom på nett.
Kl. 1700 – 2100 – Undervisning i sanntid.
Kursperiode
29.04.25 – 16.12.25
Pris
16.500,-
Kontakt
Janne Solberg
janne.solberg@aofostfold.no
69 13 04 10 / 995 10 994