Fagdagen 26.10.2023

AOF Østfold tilbyr et åpent fagseminar for fagskolestudenter, næringslivsledere, politikere, og ansatte innen helse- og oppvekstsektoren, hvor årets fokus er kompetanse og bærekraft – hvordan henger dette sammen i den norske samfunnsmodellen. Meld deg på, konferansen er gratis!

STED:  Litteraturhuset i Fredrikstad, Storgata 11

Påmelding Les mer

Påmeldingsfrist er 24.10.2023

Det er begrensede plasser, så prinsippet først til mølla gjelder. For ønske om gruppepåmelding, ta kontakt med vår konferansevert: giedre.skersiene@aof.no

 

Årets tema er FNs Bærekraftsmål nr. 4. God Utdanning, og hvordan står det til med kompetanse og bærekraft i den norske samfunnsmodellen? 

Dette året inviterer vi dere med på en reise med fokus på FNs Bærekraftsmål sett ut fra et kompetanseperspektiv. Hvordan vil strategisk kompetanseutvikling kunne bidra til vår felles bærekraft, og hvordan står det til innenfor bærekraft i den norske samfunnsmodellen. Mye fokus handler om miljø, men hva med de sosiale forhold, som helse, utdanning, demokrati, menneskerettigheter, sosiale ulikheter/Mangfold, Likestilling/MeTo etc., og hvordan styres dette arbeidet?

Alt i alt er essensen av årets innledende foredrag om hvordan den enkelte og medspillere rundt en kan bidra til bærekraften i et kompetanseperspektiv, gjennom systemer og hos den enkelte.

Det som er utrolig hyggelig i år, er at vi også kan presentere en konkret hendelse og reise gjennom det overbyggende prosjektet «Fortell/ingen om meg» hvor man etter lunsj vil få presentert en film som er vist på dokumentarfilmfestivalen Nordic Docs 2023 – «Her er vi», som er en historie om integrering gjennom nettopp å fokusere på innsikt og kompetanse!

Program for Fagdagen 2023:

 • 09:00 – 09:30 Registrering, Kaffe og mingling
 • 09:30 – 09:45 Velkommen til fagkonferansen 2022
  Christian Skyum, Daglig leder og Rektor ved AOF Østfold
 • 09:45 – 10:45 Tema: Et annerledes perspektiv på kompetanse og bærekraft
  Jon Morten Melhus er en av Norges mest benyttede foredragsholdere, med sin allsidige bakgrunn som siviløkonom med bred ledererfaring, forfatter, entertainer og fotograf. Han vil denne dagen gi oss et annerledes perspektiv på hvordan det står til med kompetanse om og rundt bærekraft.
 • 10:45 – 11:30 Tema: Mer enn det du ser
  Besa Emini har nettopp lansert boken «Mer enn det du ser» om kulturforskjeller, fordommer og makt. Hvilken kompetanse synliggjør dette at vi må ha i dag for å være bedre i stand til god integrering i både arbeidsliv og samfunnsliv. 

Lunsj og mingling (Wraps med drikke)

 • 12:15 – 13:15 Tema: IDG – Inner Development Goals
  Olle Hallgren fra lokal IDG-HUB i Fredrikstad, vil fortelle oss om viktige transformasjonsferdigheter for bærekraftig utvikling – Et nytt å syn på å drive kompetanseutvikling på, og i tråd med FNs bærekraftsmål. 
 • 13:15 – 14:00 Tema: Strategisk kompetanseutvikling & Bærekraft
  Christian Skyum, Daglig leder og Rektor ved AOF Østfold forteller om prosjektet VekstHMS, og om hvordan bedrifter og organisasjoner kan implementere en god strategi for strategisk kompetanse- og bærekraftig utvikling.
 • 14:15 – 15:00 Dokumentarfilmen «Her er vi»
  Her blir det visning av kortfilmen «Her er vi». Filmen tar deg med bakom fasaden og inn i tankene til ungdom som av vidt forskjellige årsaker står i møte med norsk kultur, språkbarrierer og identitetsutfordringer. «Her er vi» er regissert av Dennis Winther som er lærer ved AOF Daghøyskolen. Etter filmen blir det en panelsamtale om viktigheten av bærekraftig integrering og mangfold.

Fagdagen avsluttes etter dokumentarfilmen

__________________________________________

Tilbakeblikk: Se fjorårets program her!

Har du spørsmål?

Kontaktskjema

Påmelding

Påmeldingsfrist: 24.10.2023 kl. 24:00

Kryss av for tilknytning (Flere kryss mulig)(Påkrevd)
Påmeldingen gjøres personlig, og kan gjentas dersom du ønsker å melde på flere. Ta ellers kontakt med giedre.skersiene@aof.no, dersom du ønsker å melde på en gruppe av deltagere. Viktig at du da også sender oss en oversikt over navn og e-post til deltagerne slik at vi kan sende ut informasjon til disse.
Personvernerklæring(Påkrevd)
Vi er avhengig av ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Du kan trekke tilbake alle samtykker når du selv måtte ønske. Se personvernerklæringen vår for mer informasjon.